Italia har mange pizzastiler, og den Napolitanske kommer virkelig til sin rett i en Ooni. Napolitansk pizza skal stekes i en ovn med veldig høy temperatur over kort tid, helst ned mot 60 sekunder !
Pizzaen fra Napoli er kjent for sin høye luftige skorpe og rene smaker av få, men gode råvarer.
Ooni Pizzaovner har riktig temperatur til å steke denne typen pizza, enten du fyrer med gass, ved eller pellets.
- Sørg for å ha en god pizzadeig, enten selvlaget eller kjøpt.
- Tenn opp din Ooni, og la temperaturen nå 420-450 grader i sentrum av bakesteinen. Dette tar fra 10-25 minutter avhengig av ovnsmodell.
- Bak ut pizzadeigen med hendene og la det være igjen ca 1cm kant rundt hele pizzaen. Trekk deigen opp på en pizzaspade.
- Smør på et tynt lag med pizzasaus, rød, hvit eller hva du måtte ønske.
- Legg på ost som tåler høy temperatur uten å bli brent. Mozzarella og ulike muggoster passer bra.
- Avslutt med valgfri topping, men ikke for mye.
Skyv pizzaen inn i ovnen og nyt synet av deigen som hever seg i 400-500 graders varme.
Rotèr pizzaen flere ganger underveis for jevn steking, og ta den ut når du synes den er bra.
Server familie, venner og kjente....eller nyt den helt alene.