Historien om Ooni starter i 2011 med Kristian Tapaninaho fra Finland og hans skotske kone Darina Garland.

Kristian elsket å lage pizza til familien, virkelig god pizza.......men den ble aldri perfekt. Den ekte, Italienske pizzaen laget på ekstremt høy varme fikk han ikke til i komfyren hjemme.

Han begynte å lete etter en ovn som kunne løse problemet, men alle alternativer var store, tunge og dyre. 

Kristian var verken oppfinner, ingeniør eller produktdesigner, men hadde masse pågangsmot og gode ideer. Ikke minst; han hadde et problem å løse. Han ville utvikle en portabel, billig, rask og overlegent bra vedfyrt pizzaovn.

Etter mange skisser, prototyper og prøvespising av pizza i hagen, kunne Kristian til slutt si seg fornøyd med å ha utviklet den første vedfyrte, portable pizzaovnen, Uuni.

Ved hjelp av kronerullingstjenesten Kickstarter kunne Kristian og Darina til slutt lansere sin egen pizzaovn. Mottakelsen var enorm, og folk ble overveldet over å kunne steke pizza med restaurantkvalitet på ett minutt i sin egen hage til en rimelig penge.

Det er generelt lite jåleri med finner, og Uuni betyr rett og slett Ovn på finsk. Med et stadig større internasjonalt marked forsvant den finske uttalen på Uuni, og derfor ble det et navneskifte i 2018. Uuni ble til Ooni. Produktene er nøyaktig like bra, og det solide og finske er like tydelig

Siden lanseringen har Ooni vunnet en rekke priser for innovasjon og nyskapning og har fått strålende omtale i store publikasjoner verden over.

Ooni har i dag fem ovnsmodeller

  • Ooni Fyra:  Pelletsfyrt ovn som er klar til bruk på 10-15 minutter. Pellets har en høy brennverdi og det kreves lite brensel for å oppnå riktig temperatur i ovnen.

  • Ooni Karu: Liten og vedfyrt, med mulighet til å sette på ekstern gassbrenner.  

  • Ooni Koda 16:  En større Koda med L-formet gassbrenner. Flammer fra to sider krever mindre rotering av pizzaen under steking. Pizza opp til 40 cm.

  • Ooni Pro: En større ovn som fyller de fleste behov for et utekjøkken. Den kan fyres med kull, ved og gass (ekstrautstyr). I tillegg til å lage super pizza kan du tilberede kjøtt, fisk og grønnsaker samt bake brød i Ooni Pro. Med andre ord, den perfekte løsningen for familiens utendørs matlaging.

  • Tlbehør som pizzaspader i tre og aluminium, støpejernspanner, trekk til ovnene etc gjør det enkelt å lykkes med din Ooni.